Favoriet

Beurs

ATH 2018: Agrifac AiCPlus wint Bronzen Sikkel

De Nederlandse fabrikant Agrifac wint de Bronzen Sikkel voor AiCPlus, dit camerasysteem analyseert het gewas en kan op plantniveau spuiten. New Holland en Case IH/ Steyr delen de tweede prijs voor hun nieuwe aanhangerremsysteem. Homburg Holland pakt de derde prijs voor WaterXTR.

Agrifac ontving de prijs uit handen van Aldrik Gierveld (directeur Europees Landbouwbeleid & Voedselzekerheid) en Willem Bierema (beursmanager AgroTechniek Holland). “Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2018 meer dan verdient”, aldus beursmanager Willem Bierema.

Remsysteem

New Holland en Case IH/ Steyr moeten de tweede prijs delen. Beide fabrikant leveren namelijk hetzelfde aanhangerremsysteem waarbij de aanhanger afremt zodra je het gaspedaal loslaat. New Holland brengt dit systeem onder de naam Intelligent remsysteem op de markt. Case IH/ Steyr noemt het S-Brake.

Derde prijs

De derde prijs ging naar Homburg Holland. Zij kregen de derde prijs voor het WaterXTR-systeem. Dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat doordat middelen beter oplossen.

De innovatieprijs werd uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.