Favoriet

Bedrijfsnieuws

Johan Jans neemt import Samasz over van Harvest4You

Samasz Bvba wordt de nieuwe Nederlandse importeur van het Poolse Samasz, een fabrikant van ondermeer hooibouwmachines. Het bedrijf is opgericht door Johan Jans, die daarmee het importschap overneemt van Harvest4You. Dat bedrijf werd onlangs overgenomen door Mechan Groep.

Jans was al langer vertegenwoordiger van de machines van Samasz in Nederland en verkocht ook voor Harvest4You de machines van de Poolse fabrikant. Jans brengt het importschap onder bij Samasz Bvba, een Belgische firma die Jans voor dit doel oprichtte. Hoewel het bedrijf vooralsnog alleen Samasz-machines in Nederland verkoopt, wil Jans later dit jaar via Samasz Bvba ook grondbewerkingsmachines importeren voor de gehele Benelux. Over welk merk het gaat, wil Jans nog niet zeggen. “Het is nog niet helemaal rond.”

Demomachines

Om voldoende demo- en voorraadmachines in Nederland te hebben, zet Jans Samasz machines neer  bij dealer F.H. Dekker in het Overijsselse Vriezenveen en in het Noord-Brabantse Erp. Onderdelen verdeelt hij eveneens via Dekker en een nog nader te bepalen mechanisatiebedrijf in Noord-Brabant. Jans werkt zelf voorlopig vanuit huis.