Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kuhn boekt 12 procent meer omzet

Kuhn Group, dochterbedrijf van het Zwitserse Bucher Industries, heeft in 2018 12 procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. De totale netto omzet van Kuhn bedroeg vorig jaar net iets meer dan 1 miljard euro (1,2 miljard Zwitserse Frank).

De omzetgroei heeft Kuhn naar eigen zeggen vooral te danken aan de positieve ontwikkeling in de Europese veehouderij. ‘Daarentegen was de Noord-Amerikaanse markt voor onze machines uitdagend en waren de activiteiten in de akkerbouwsector over het algemeen voorzichtig’, aldus de fabrikant. De omzet in Brazilië was positief, evenals de voor Kuhn belangrijke Franse markt.

De winst van 124 miljoen euro, dat is 11,7 procent van de omzet, valt volgens Kuhn wat tegen. In 2017 bedroeg de winst 117 miljoen euro, zo’n 12,4 procent van de omzet. Dat het winstpercentage dit jaar wat lager uitvalt, is volgens de fabrikant vooral te wijten aan het verkoopniveau in Noord-Amerika, de hoge staalkosten en personeelskosten. Werkten er eind 2017 nog 5.235 mensen bij Kuhn, aan het eind van 2018 is het personeelsbestand gestegen naar een totaal van 5.352.