Favoriet

Bedrijfsnieuws

Reesink stopt import van Naïo robots, Abemec nieuwe importeur

De kleine autonome voertuigen van Naïo worden niet meer door Reesink Agri geïmporteerd. Reesink laat weten door een verstoorde relatie het importeurschap te hebben opgezegd.

Een verslechterde communicatie, zo meldt Reesink het in een officiële mededeling. De robotproducten van Naïo maken vanaf heden, na een korte samenwerking, geen deel meer uit van het Reesink programma. Sinds de start van het importeurschap in september 2018 heeft Reesink Agri één machine van Naïo verkocht in Nederland. Ook is in 2018 geïnvesteerd in praktijkervaring in Nederland.

Erik Roelofs, productmanager akkerbouw: “In het begin ging het goed met de samenwerking tussen ons en Naïo. Testen in de praktijk pakten goed uit en we hadden een flinke lijst met potentiële klanten. Die klanten gaven na demonstraties hun feedback die wij weer doorspeelden naar Naïo. Eind 2018 begon de communicatie met de fabrikant moeizaam te verlopen. En de laatste tijd kwamen ze afspraken niet na en vertelden ze ons dingen die niet klopten. Dat heeft in onze ogen hun betrouwbaarheid aangetast. Toen dachten we bij Reesink: zo gaan we niet met elkaar om en hebben we besloten het importeurschap met Naïo op te zeggen.”

Abemec

Het nieuws dat Reesink stopt met Naïo komt daags na de aankondiging van een Smart Farming en Robotic Dag van Abemec. Niet voor niks staat er op de uitnodiging van die dag een autonoom voertuig van Naïo afgebeeld. “Wij zijn inderdaad importeur geworden van Naïo”, zegt Abemec-directeur Hans Quint. “Dat gaat per direct in. Op de Farming en Robotic Dag op 22 maart presenteren we onder meer de Naïo machines.”