Favoriet

Bedrijfsnieuws

Omzet Stihl licht gedaald

De Duitse handmachinebouwer Stihl heeft in het boekjaar 2018 een iets lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. De omzet lag met 3,78 miljard euro 0,3 procent lager.

De verkoopcijfers daarentegen zijn met 1,5 procent gestegen. Directievoorzitter Bertram Kandziora wijdt de omzetdaling vooral aan de sterke eurokoers. “Met dezelfde wisselkoers als in 2017 zou de omzet met 4,2 procent gestegen zijn”, aldus Kandziora.

Azië en Afrika

De Stihl Groep realiseerde in het afgelopen boekjaar 90,5 procent van de totale omzet in het buitenland. 39 procent werd in de Europese Unie gerealiseerd. In Azië en Afrika registreerde de onderneming een tweecijferige omzetstijging. Kandziora: “Afrika is voor ons een toekomstmarkt met groeipotentieel. Ondertussen hebben wij ook in Kenia een eigen marketingbedrijf dat onze marktaanwezigheid op het Afrikaanse continent verder zal versterken.”

Personeelsbestand

Het wereldwijde personeelsbestand van de STIHL Groep boekte een record. Op de referentiedatum 31 december 2018 had het bedrijf 17.122 medewerkers. Dat is 7,9 % meer dan vorig jaar.