Favoriet

Bedrijfsnieuws

Rajo importeert Dakr-éénassers naar Nederland

Machinedealer Rajo uit het Belgische Hamme haalt de éénassers van Dakr naar Nederland en België. Deze machines worden gebouwd in Tsjechië en kunnen voorzien worden van een trommelmaaier of een snelhooier. 

Machinedealer Rajo uit het Belgische Hamme haalt de éénassers van Dakr naar Nederland en België. Deze machines worden gebouwd in Tsjechië en kunnen voorzien worden van een trommelmaaier of snelhooier. Met de Dakr-machines wil Rajo zich focussen op ecologische tuinen en natuurgebieden. Volgens de importeur zijn de machines vooral handig voor het afmaaien en verzamelen van veldbloemen aan het einde van het bloeiseizoen.

121 cm breed maaien

Het paradepaardje van Dakr is de Panter Hydro RFD-3500. Deze éénasser heeft een Briggs & Stratton-benzinemotor. Dit blok levert een vermogen van 11,3 kW (15,5 pk). Via hydrostatische wielaandrijving rijdt de machine 0 tot 10 km/h vooruit en 0 tot 5 km/h achteruit. De stuurboom is zijdelings en in hoogte verstelbaar. De machine heeft een spoorbreedte van 76 cm en weegt 124 kg. Aan de éénasser kun je een trommelmaaier met twee trommels hangen. Dit werktuig heeft een werkbreedte van 121 cm. Eventueel kun je ook een snelhooier aan de machine monteren.