Favoriet

Bedrijfsnieuws

New Holland aan kop in Nederland

New Holland heeft in 2018 de meeste trekkers verkocht in Nederland. De fabrikant verkocht er 641. Bijna was er een gedeelde koppositie met John Deere.

Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Fedecom.

New Holland heeft de koppositie te danken aan een goede decembermaand. In de laatste maand van 2018 werden namelijk 142 New Holland trekker verkocht. John Deere staat met een verkooptotaal van 640 nipt op de tweede plek. Het verschil in de verkoopaantallen in december is fors. John Deere verkocht in die maand slechts 21 trekkers.

Fendt, Case IH en Massey Ferguson

Fendt staat op de derde plek met een verkooptotaal van 392. Case IH volgt daarna met in totaal 345 exemplaren. Massey Ferguson verkocht 211 trekkers. Daarna volgt Deutz-Fahr met 200 stuks. Onder aan de streep bij Valtra staan in 2018 137 trekkers. Valtra wordt op de voet gevolgd door Claas met een totaal van 136 trekkers.

Steyr, Kubota en Zetor

Steyr heeft in 2018 52 trekker verkocht. Kubota volgt met 43 trekkers. Van de trekkers van Zetor gingen er 14 trekkers over de toonbank. Het totaal van Same staat op 6. Lamborhini en Kioti staan onderaan de ranglijst met een verkooptotaal van respectievelijk 2 en 1.

Vanwege de mededingingsautoriteiten maakt Fedecom de cijfers per merk met een jaar vertraging bekend.