Favoriet

Bedrijfsnieuws

Hubertus Mühlhäuser weg bij CNH Industrial

Hubertus Mühlhäuser, CEO van CNH Industrial, neemt ontslag. Hij wordt vervangen door Suzanne Heywood tot er een nieuwe Chief Executive Officer is aangesteld.

Het vertrek van Mühlhäuser komt volkomen onverwacht in een moeilijke periode voor CNH Industrial, het moederbedrijf van ondermeer New Holland en Case IH. Het bedrijf sloot vrijdag alle fabrieken in Europa vanwege het Corona-virus. Mühlhäuser legt zijn werk met onmiddellijke ingang neer en verlaat het bedrijf, zo laat CNH in een perbericht weten. Het bedrijf geeft geen reden voor zijn vertrek. Mühlhäuser was sinds september 2018 als CEO bij CNH in dienst. Hij heeft er dus 19 maanden gewerkt.

Heywood

Suzanne Heywood vervangt Mühlhäuser voorlopig. Zij heeft de dagelijkse leiding over Exor en blijft dat ook doen. Exor is de grootste aandeelhouder van CNH Industrial en eigendom van de Italiaanse familie Agnelli. Dezelfde familie die ook de scepter zwaait bij Fiat. Daarnaast is Heywood lid van de raad van bestuur van the Economist en lid van de raad van bestuur van Chanel. Ze moet binnen afzienbare tijd een vervanger voor Mühlhäuser aanwijzen.

CFO vertrekt ook

Tegelijkertijd met Mühlhäuser verlaat ook Max Chiara CNH Industrial. Deze financieel directeur werkte 13 jaar voor Fiat. De CEO van Exor, John Elkann, zegt in de Italiaanse krant La Repubblica dat er geen relatie is tussen het vertrek van Mühlhäuser en Chiara. Er zou al langer gepraat worden over zijn opvolging. De Italiaan Oddone Incisa neemt Chiara’s plaats in. Incisa begon zijn carrière bij de Fiat Groep in 1997.

Strategie

Volgens het persbericht blijft de strategie ‘Transform 2 Win’ die Mühlhäuser opstelde gelijk. CNH Industrial zal nog steeds de zogenoemde On-Highway activiteiten, waaronder de productie van Iveco bussen en vrachtwagens en FPT-motoren, in een nieuwe onderneming onderbrengen en dus losmaken van de landbouwactiveiten.