Favoriet

Algemeen

1 april grappen in de mechanisatie, een overzicht

Fabrikanten en media maken er op 1 april traditiegetrouw een sport van om de beste grap te verzinnen. Ook dit jaar was het weer raak.

Een overzicht.

Profi: Krone introduceert Big mix 3-4300 voermengwagen

Het Duitse Profi meldt de introductie van de Krone Big mix 3-4300 voermengwagen, ontwikkeld voor loonvoerders. De voerwagen staat op een vrachtwagenchassis, zodat er snel van A naar B kan worden gereden. De voermengwagen heeft een bak met een inhoud 43 kuub en is voorzien van drie verticale vijzels die worden aangedreven door een 374 kW (510 pk) stationaire motor. Het vullen gebeurt met een kraan met grijper. De Varistream vijzels zijn voorzien van EasyCut roterende messen om het voer makkelijker fijn te snijden. De voermengwagen lost aan de achterzijde en heeft Swadromix-technologie die voor een gelijkmatige voerverdeling zorgt.

Hürlimann: nieuwe maaidorser

Het Zwitserse Hürlimann plaatste een grap op Facebook. Volgens het bericht is Hürlimann hard bezig om full-liner te worden. Na het succesvolle 90-jarig jubileum in de trekkerindustrie gaat Hürlimann nu ook maaidorsers verkopen onder eigen naam. In samenwerking met Deutz-Fahr wordt de CXL 73 Swiss Edition voor het seizoen van 2020 geïntroduceerd.

Metal-Fach: Nieuw design voor meststrooiers

Het Poolse Metal-Fach toonde op Facebook een nieuw design voor meststrooiers. Het bericht bevat geen informatie, maar toont twee foto’s van mestrooiers waarvan één roze en één gele met bloemetjespatroon.

New Holland: Rupsen voor zelfrijdende zwadmaaier

New Holland Agriculture North America tweette dat de zelfrijdende zwadmaaiers op 1 april voor één dag kunnen worden geleverd op rupsen.

Agromilka: Pink Panther pakket voor Kirovets trekkers

De Poolse Kirovets-dealer Agromilka kwam met een speciale aanbieding: het Pink Panther pakket. Tot het Pink Panther pakket behoren onder meer roze metallic lak en een interieur dat naar “frisse kauwgum” ruikt.

Lemken: Workshop ploegscharen maken

Lemken meldt een interessante workshop op Facebook. Volgens het bericht organiseert de fabrikant binnenkort workshops ploegscharen smeden. Leuk voor stellen, want je krijgt de kans om jullie namen in het rister te graveren.

Holmer: Drone voor beter zicht

Machinebouwer Holmer doet ook een duit in het zakje. In een bericht introduceert de fabrikant een drone voor 360 graden zicht bij het bieten rooien.

Väderstad: Wormen tellen met Wormcounter

Väderstad meldt dat het met een wormenteller komt. De Wormcouter telt het aantal wormen per kubieke meter en geeft de boer inzicht in het aantal wormen in de grond. De wormenpopulatie wordt gemeten met een doppleradar die normaal de zaaisnelheid van de zaaimachine meet.