Favoriet

Bedrijfsnieuws

Agro Techniek Holland gaat dit jaar niet door

Vanwege het rondwarende corona-virus en de maatregelen die rondom evenementen zijn afgekondigd gaat ook Agro Techniek Holland dit jaar niet door. De landbouwtentoonstelling stond voor 9 tot en met 12 september in de agenda.

Hoewel de overheid alle evenementen verboden heeft tot 1 september, heeft Fedecom, de organisator van Agro Techniek Holland toch besloten de beurs niet door te laten gaan. De veiligheid van bezoekers, exposerende leden, toeleveranciers en eigen teamleden zijn voor de organisator het grootste goed, zo schrijft het in een persbericht. Daarbij maakt het Fedecom niet uit of de maatregelen wel of niet van kracht zijn in september. “Wij kunnen als organisatie niet inschatten of en welke coronamaatregelen tijdens de geplande beursperiode van kracht zijn. We zijn als Fedecom trots op deze beurs. Daarom spreken we ook over een uitstel en niet over een afstel van de beurs. Ingeschreven exposanten ontvangen hun betalingen terug, maar kunnen deze ook in depot laten staan voor de uitgestelde editieā€, zegt Fedecom-directeur Gerard Heerink.

Nieuwe datum

Alle standhouders zijn ondertussen op de hoogte van het afgelasten van de beurs. En hoewel Agro Techniek Holland wellicht veilig door had kunnen gaan met een ruimere opzet, geeft de beursorganisatie aan daar geen heil in te zien. Het zou afbreuk doen aan het beursconcept. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.