Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kraakman Perfors neemt Staadegaard over

Kraakman Perfors BV heeft alle activiteiten van collega John Deere dealers Staadegaard BV overgenomen. Met de overname groeit het aantal vestigingen van Kraakman van 7 naar 11.

Kraakman Perfors BV heeft alle activiteiten van collega John Deere dealer Staadegaard BV overgenomen. Met de overname groeit het aantal vestigingen van Kraakman van 7 naar 11.

De John Deere dealers in Nederland hebben vanuit de fabrikant opdracht gekregen verder op te schalen. Die opdracht maakt onderdeel uit van de strategie ‘Dealer of Tomorrow’. Die strategie is een paar jaar geleden ontworpen om het Europese dealernetwerk te versterken en te zorgen voor, zoals John Deere het zelf noemt, stabiliteit op lange termijn voor zowel dealers als klanten van John Deere.

Deze week gingen er geruchten dat juist Staadegaard collega Vervaet/Stehouwer (Agri Machines) zou hebben overgenomen. Nu wordt bekend gemaakt dat Staadegaard de overgenomen partij is.

Schaalvergroting

Met de overname komt ook het personeel van Staadegaard in dienst bij Kraakman. Laatstgenoemde meldt dat de schaalvergroting past in de ambities. Met de samenvoeging ontstaat een dealerbedrijf dat het volledige productprogramma van John Deere aanbiedt: landbouw, turf en golf.

Naamswijziging

Staadegaard gaat voorlopig verder onder de naam Kraakman Staadegaard BV. Een naamswijziging wordt niet direct doorgevoerd, maar gaat in de toekomst wel plaatsvinden. Eigenaar Simon Staadegaard zet z’n loopbaan voort in de nieuwe organisatie en gaat een actieve rol innemen in het verkoopteam van de business unit Kraakman Staadegaard. De huidige CFO/COO van Staadegaard, Roland Maas, zal de operationele leiding van de business unit op zich nemen.

Vier dealers

In 2016 werd de Dealer of Tomorrow uitgerold in Nederland. Destijds nam Groenoord alle vestigingen van Greve over. Vorig jaar nam Groenoord collega-dealer Jan de Winkel over. Het aantal vestigingen van Groenoord staat nu op 19.

Nederland telt nu nog vier John Deere dealers. Kraakman Perfors, Vervaet/Stehouwer (Agri Machines), Groenoord en Geert-Jan de Kok.