Favoriet

Bedrijfsnieuws

EIMA Bologna ook naar februari 2021

In navolging van de SIMA in Parijs verplaatst ook de organisatie van de EIMA in Bologna de beurs naar februari 2021. Het Italiaanse evenement vindt plaats van 3 tot 7 februari, daarmee plant de organisatie de beurs een kleine 3 weken vóór de SIMA.

Reden voor de verplaatsing is logischerwijs de coronacrisis. Op de data waarop de EIMA eigenlijk zou plaatsvinden, in november dit jaar, houdt de beursorganisatie een digitaal evenement. Dat evenement zal als preview dienen voor de daadwerkelijke beurs.

EIMA vs. SIMA

Met de verplaatsing van de EIMA komen de Italianen en de SIMA-organisatie andermaal in elkaars vaarwater. In april 2019 lagen de organisaties van beide beurzen al met elkaar in de clinch toen de Parijzenaren bekend maakten hun beurs naar november van de even jaren te verplaatsen. Dat is precies de maand waarin ook de EIMA plaatsvindt. Destijds zei EIMA-organisator FederUnacoma daarover: “De beslissing, die een ravage aanricht op de internationale kalender van evenementen over landbouwmachines, heeft tot doel de Bologna-tentoonstelling te verzwakken.”

Nu FederUnacoma de EIMA inplant op 3 tot 7 februari en dus net voor de SIMA, lijkt het erop dat we een nieuwe aflevering van de beurzensoap gaan krijgen. De SIMA heeft nog niet gereageerd op de verplaatsing van de EIMA.