Favoriet

Bedrijfsnieuws

Probeeractie van Vicon

Machinefabrikant Vicon introduceert een try en buy actie. De actie loopt van half mei tot half juni en houdt in dat je voor een korte tijd een machine probeert, een aanbetaling doet van 20 procent en voor 1 november beslist of je de machine houdt of retourneert.

De actie geldt voor alle Vicon werktuigen van kunstmestrooiers tot opraapwagens. Twijfel je of je een machine wilt kopen, dan zou het een oplossing kunnen zijn. Tot en met half juni kun je tegen een betaling van 20 procent van de totaalprijs een werktuig in gebruik nemen. Vervolgens heb je tot 1 november de tijd om te beslissen of je machine houdt. Besluit je tot aankoop over te gaan, dan betaal je de resterende 80 procent. Bevalt de machine niet of heb je de middelen niet om te kopen, dan lever je de machine weer in. Kanttekening daarbij is wel dat je de 20 procent aanbetaling kwijt bent.

Wat het voordeel is van de try en buy actie van Vicon ten opzichte van het kort leasen of huren van een machine? Volgens Vicon is dat het behoud van liquiditeit voor de eindgebruiker. Want, zo meldt het bedrijf in een persbericht, mochten de bedrijfsresultaten binnen nu en 1 november toch te veel onder druk komen te staan, dan kun je de machine weer terug brengen en houd je het geld in de portemonnee. Althans, de 80 procent. De aanbetaling moet je zien als huurprijs.