Favoriet

Bedrijfsnieuws

Eric Hansotia volgt Agco-topman Martin Richenhagen op

Eric Hansotia, nu nog vice president en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van het Amerikaanse machineconcern Agco, wordt de nieuwe CEO van het bedrijf. Hij volgt Martin Richenhagen op, die op 31 december dit jaar met pensioen gaat.

Eric Hansotia (51, foto) kwam bij Agco in 2013 waar hij onder meer verantwoordelijk werd voor de precisielandbouwtak van het bedrijf. Daarvoor werkte hij 20 jaar bij John Deere als senior vice president oogstmachines. Hij leidde eerder de spuitmachinetak van het bedrijf en de maaidorserfabriek. Vorig jaar werd Hansotia COO van Agco: hij nam de dagelijkse leiding van het concern op zich. Hansotia zou een sterke visie hebben op de toekomst van de landbouw.

Uitgebreid

Martin Richenhagen werd in maart 2004 CEO van Agco toen hij Bob Ratliff opvolgde. “Ik heb veel vertrouwen in Eric”, zegt hij. “De beste dagen van Agco moeten nog komen.” Onder de leiding van Richenhagen werd het portfolio van Agco uitgebreid. Onder zijn leiding kocht het bedrijf onder meer de maaidorserbouwer Laverda, opende fabrieken in China, nam graanopslagbouwer GSI over en kocht ook de hooibouwdivisie van Lely.