Favoriet

Bedrijfsnieuws

Stemming mechanisatiesector verbetert langzaam maar zeker

De stemming in de Europese mechanisatiesector verbetert langzaam maar zeker. Na de eerste Covid-19 schok gaat het nu de goede kant op. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA, de Europese brancheorganisatie.

In de Barometer is te zien dat de meeste Europese fabrikanten aangeven geen significante daling in de omzet over 2020 te verwachten. De goede stemming is volgens de Barometer vooral merkbaar in Polen, Italiƫ, Oostenrijk, Zwitserland en Scandinaviƫ. In het Verenigd Koninkrijk en Roemeniƫ is het vertrouwen nog niet hersteld.

Personeel

De Business Barometer wordt opgesteld aan de hand van een enquete die door 140 managers wordt ingevuld. Van die 140 fabrikanten denkt 14 procent in de komende tijd meer vast personeel nodig te hebben.

De huidige stand van zaken wordt door 47 procent van de fabrikant als bevredigend bestempeld. 26 procent geeft aan dat het zeer goed gaat. Vorig maand was dat nog 19 procent. Niet in de lijn van het algehele beeld ligt het percentage fabrikanten dat zeker niet tevreden is met de stand van zaken op dit moment. Dat percentage is sinds vorige maand gestegen van 20 naar 23 procent. Voor de omzet geldt dat 45 procent van de respondenten geen verandering verwacht. 25 procent verwacht een groei, terwijl 30 procent nog een daling voorziet.