Favoriet

Algemeen

Mechaman serveert: vijf berichten die je moet lezen

De nieuwe McHale schudders met haaktand, een Cleanfix koelventilator die ook het koelpakket van de trekker kan reinigen, Fullwood kan automatisch melken in groepen, groenbedrijven blijven strijden tegen chemie en een nieuwe aflevering van het Mechaman Maandoverzicht. Dit was de week op Mechaman:

McHale heeft schudders met haaktand klaar

De Ierse machinefabrikant McHale heeft z’n serie met schudders klaar. De serie bestaat uit drie modellen met vier, zes en acht elementen. Die laatste is een getrokken uitvoering. Op internet en Facebook circuleren foto’s van de eerste afgeleverde modellen. Lees het volledige bericht.

Cleanfix-koelventilator op de trekker werkt

Een Cleanfix-koelventilator kan niet alleen lucht aanzuigen om de motor te koelen, maar ook blazen en zo het koelpakket reinigen. Lees het volledige bericht.

Fullwood kan automatisch melken in groepen

Fullwood introduceert M2erlin Meridian, een systeem dat in een startformaat bestaat uit zes melkrobots in een halfronde opstelling waarin groepen gemolken kunnen worden. Het systeem combineert robots en een conventionele melkstal, omdat het melken met de robots nog altijd op vaste tijden kan plaatsvinden. Lees het volledige bericht.

Groenbedrijven blijven strijden tegen chemie

Het verbod op gebruik van pesticiden op verhardingen is begin december 2020 opgeheven door de rechtbank. Roundup mag dus weer ingezet worden. Maar vier grote groenbedrijven blijven strijden tegen chemische onkruidbestrijding. Lees het volledige bericht.

Mechaman Maandoverzicht april 2021

Fendt legt fabrieken stil door onderdelentekort, Valtra geeft N- en T-serie een update en Horsch Robo zaait eerste hectares mais. Dit en meer in het Mechaman Maandoverzicht van april 2021.