Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fendt voert Europese dealerranglijst aan

Fendt doet goede zaken in de jaarlijkse Dealer Satisfaction Index van de Climmar. De ranglijst die de Europese koepelorganisatie voor dealers jaarlijks opstelt is dit jaar gebaseerd op de mening van 862 dealers uit negen landen. Een jaar eerder waren er precies evenveel respondenten.

Fendt doet goede zaken in de jaarlijkse Dealer Satisfaction Index van de Climmar. De ranglijst die de Europese koepelorganisatie voor dealers jaarlijks opstelt is dit jaar gebaseerd op de mening van 862 dealers uit negen landen. Een jaar eerder waren er precies evenveel respondenten.

Als het gaat om merkimago dan heeft New Holland in het afgelopen jaar de grootste groei doorgemaakt. De fabrikant voldoet daarmee als beste aan de doelstelling van de Climmar. Ook Massey Ferguson en Case IH hebben wat de Europese dealers betreft een goed jaar achter de rug. Desalniettemin voert Fendt de imagoranglijst aan gevolgd door John Deere. De top drie wordt gecompleteerd door Massey Ferguson.

Omdat New Holland in vergelijking met de tevredenheidsindex van 2020 volgens dealers de meeste groei heeft doorgemaakt, staat de fabrikant in deze grafiek op de eerste plek. Wordt er puur naar het klassement gekeken, dan scoren Fendt, John Deere en Massey Ferguson het best.

Trekkermarketing

Volgens de 862 Europese dealers heeft New Holland ook in de categorie trekkermarketing een flinke slag geslagen. De fabrikant heeft op dit onderdeel de grootste groei doorgemaakt. Maar ook hier is de bovenste plek ingenomen door Fendt. Claas staat op de tweede positie en New Holland neemt door de verdienstelijke beoordeling van de dealers de derde plek in.

Diefstal tegengaan

Onder het kopje diefstalprotectie is het eveneens Fendt op de bovenste trede van het podium. Volgens de dealers heeft de fabrikant ook de meeste verbetering laten zien in het afgelopen jaar. En hoewel New Holland zich ook hier nestelt in de groep met de meeste vooruitgang, zijn het toch Valtra en John Deere die op plek twee en drie staan.

Algemeen klassement

In het algemeen klassement, waarin alle resultaten op de grote hoop worden gegooid, staat Fendt bovenaan. Claas presteert met een tweede plek prima in de ogen van de dealers. Kubota bekleed de derde positie op de dealerranglijst. De Japanse fabrikant heeft die plek vooral te danken door een goede beoordeling voor de thema’s onderdelen, administratie en betalingsvoorwaarden en training.

Zo ziet het algemeen klassement eruit als alleen gekeken wordt naar welke fabrikant de meeste groei heeft doorgemaakt in 2021:

 1. New Holland
 2. Massey Ferguson
 3. Case IH
 4. Fendt
 5. Valtra
 6. John Deere
 7. Claas
 8. Same
 9. Kubota
 10. Deutz

Als het gaat om de door dealers toegekende punten, dan is dit in 2021 het algemeen klassement:

 1. Fendt
 2. Claas
 3. Kubota
 4. Valtra
 5. Massey Ferguson
 6. New Holland
 7. John Deere
 8. Same
 9. Case IH
 10. Deutz

In het ledenbestand van de Climmar staan op dit moment 19.191 dealers uit 16 landen. In totaal hebben de Europese dealers 166.010 medewerkers met op hun beurt 3.460.077 klanten.