Favoriet

Bedrijfsnieuws

Piet de Jong vertrekt bij Grimme

Marketingspecialist Piet de Jong vertrekt bij Grimme. Na vijftien jaar dienstverband vindt hij het tijd om “zijn bakens te verzetten”.

Marketingspecialist Piet de Jong vertrekt bij Grimme. Na vijftien jaar dienstverband vindt hij het tijd om “zijn bakens te verzetten”.

De Jong trad in 2007 in dienst bij de machinefabrikant als accountmanager voor Nederland. Hij werkt sindsdien aan de opbouw en uitbouw van Grimme NL B.V. In 2018 trad De Jong toe tot het global marketingteam om vervolgens in 2020 marketingspecialist voor centraal Europa te worden.

In de zomer van 2021 werd bekend dat Grimme de akkerbouwers en loonwerkers in de Noordoostpolder zelf verkoop en service zal gaan verlenen. De machinefabrikant heeft daarvoor twee monteurs, een verkoopadviseur en ondersteunend administratief personeel aangesteld. Het bedrijf werkt voor het project samen met Blok Mechanisatie in Espel, die een loods ter beschikking stelt. Piet de Jong stelde dat deze werkwijze niet voor heel Nederland zou gaan gelden. “Dit is een pilotproject. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland blijken eigen vestigingen redelijk succesvol te zijn op plaatsen waar de prestaties van Grimme achterblijven. We zijn daar over het algemeen zeer tevreden over. Dat willen we nu ook in de Noordoostpolder proberen. Maar we zullen geen concurrent worden van andere dealers. Waarom zouden we?”

Naar welke plek De Jong zijn bakens gaat verzetten is nog niet bekend gemaakt.