Favoriet

Bedrijfsnieuws

1 april: de leukste grappen uit de mechanisatiewereld

Fabrikanten, importeurs en dealers komen traditiegetrouw met de meest uiteenlopende 1 april grappen. Hierbij een overzicht van de meest ludieke grappen van dit jaar.

Fabrikanten, importeurs en dealers komen traditiegetrouw met de meest uiteenlopende 1 april grappen. Hierbij een overzicht van de meest ludieke grappen van dit jaar.

Krone gaat pistes prepareren

Het Duitse Krone kondigt de komst van de Cortina LFX 280 aan. Met deze freesmachine die je in de achterhef van de trekker hangt, kun je skipistes en langlaufpaden prepareren. De Cortina LFX 280 werd ontwikkeld in samenwerking met een machinefabrikant uit het Alpengebied.

Barbecue op de trekker

Een barbecue op de trekker. Voor sommigen klinkt dat als muziek in de oren. New Holland introduceert deze optie op de T6 methaantrekkers. De grill is ondergebracht bij de gastanks.

Tosti-ijzer in Festool-koffer

Liever niet barbecueën? Dan heeft gereedschapsdealer Mastertools een oplossing voor je. Zij verkopen de Festool TG 18. Deze 18 volts tostigrill is ingebouwd in een Festool-gereedschapskoffer. Dankzij een gepatenteerde coating kun je de grill eenvoudig schoonmaken.

Lemken Diamant-bouwpakket

Wilde je altijd al eens een ploeg bouwen? Dat is nu mogelijk. Machinefabrikant Lemken gaat namelijk een samenwerking aan met de Zweedse meubelgigant Ikea en komt met een bouwpakket van een Diamant 16-ploeg. Aan de hand van het instructieboekje kun je de zogenoemde DIÅMØNT 16 zelfstandig in elkaar zetten. Onderschat de klus niet, want het bouwpakket telt onder meer 740 bouten.

Roze lindner

Op de Facebookpagina van Lindner laat de fabrikant weten dat er veel vraag is naar rozekleurige Lindner-trekkers. Om op die vraag in te spelen, is de Lindner Lintrac vanaf mei ook in de RAL-kleur 4010 Telemagenta verkrijgbaar.

Gamen op Ferris-zeroturnmaaier

Ferris heeft een nieuwe firmware update voor de IS 6200 zeroturnmaaier. Met de nieuwe firmware-versie 2204.01 wordt het mogelijk om op het display van de maaier 8-bit computerspelletjes te spelen. De spellen Arkanoid, Mower Mania en Pacman zijn beschikbaar.

Maaiskelter op gas

Alternatieve brandstoffen worden steeds belangrijker en daarom doet de Duitse machinebouwer AS Motor onderzoek hiernaar. De fabrikant heeft een conceptmodel gebouwd van een ruwterreinmaaier die op biogas draait.

Sportieve shovel

Grondverzetmachinefabrikant Hitachi komt met een race-uitvoering van de ZW310. De zogenoemde ZW310e Sports heeft sportieve velgen, een flinke achterspoiler en een aerodynamische cabine. En niet op de laatste plaats; de wiellader is ook nog eens volledig elektrisch.

Dakar Rally met Goupil

Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit, de Nederlandse importeur van Goupil, laat weten zij in 2023 deelnemen aan de Dakar Rally. Wouter van Blitterswijk en Martijn Beekwilder nemen afwisselend plaats achter het stuur van het elektrische voertuig.

Vliegen met Valtra

Bij de Finse fabrikant Valtra kun je een propeller aanschaffen die je op de frontaftakas monteert. Daarnaast kun je een op maat gemaakt vleugelpakket bestellen voor de Valtra-trekkers. Volgens de fabrikant kun je met deze set de bodemvrijheid vergroten tot 2 meter.

Afritsbare zaagbroek

Poel Bosbouwartikelen uit Apeldoorn kondigt de komst van een afritsbare zaagbroek aan. De broekspijpen van de Pfanner Gladiator Zip kun je op warme dagen verwijderen. Wel zo prettig, maar niet zo veilig.

Mini-versnipperaar

De Belgische fabrikant Eliet komt met de Maestro Mini. Met deze ultrakleine versnipperaar kun je de takjes en blaadjes van je kamerplanten versnipperen.

Trilplaat voor koeien

CRV introduceerde een koeientrilplaat. De koeien gaan met de achterpoten op de trilplaat staan en door de beweging van de trilplaat schudt de uier heen en weer. Bij het melken van de koe zie je gelijk dat de melk is opgeklopt. De melk heeft de ideale dikte voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato.

Fitter met Pöttinger

Onder het motto ‘Fitter met Pöttinger’ start de Oostenrijkse fabrikant een samenwerking met verschillende sportscholen. In de desbetreffende sportscholen kun je gewichtheffen met trekkerbanden en je armspieren trainen met cultivatorpunten.

Massey Ferguson energiedrank

Omdat het werk op het boerenbedrijf vaak zwaar en vermoeiend is, kondigt Massey Ferguson de komst van een eigen energiedrankje aan. Het drankje wordt verkocht onder de naam MF Boost.

Claas gebruikt wasmachine-onderdelen

Veel machinefabrikanten kampen met een onderdelentekort. Daarom gaat machinebouwer Claas onderdelen van wasmachines gebruiken op de nieuwe Lexion 1.42022 maaidorsers, dat meldt het Duitse Profi. De trommels uit de wasmachines dienen als velgen en de draaiknoppen vind je terug in de cabine. Ook de deuren van de wasmachines worden ingekocht en dienen als peilglas in de dieseltank. Zo kun je van buitenaf zien hoe vol de dieseltank nog zit.

Eigen trekker bedienen met Farming Simulator

Op de website van LandbouwMechanisatie is te lezen dat de Nederlandse soft- en hardware-ontwikkelaar Farmgames met een ombouwkit komt zodat je je eigen trekkers en zelfrijdende machines kunt besturen via het computerspel Farming Simulator. Hoewel veel mensen enthousiast reageren op dit bericht, is het toch echt een 1 april grap.

Ben je zelf ook een opvallende, steengoede of juist mislukte grap tegengekomen? Stuur hem door naar redactie@landbouwmechanisatie.nl.