Favoriet

Bedrijfsnieuws

Exel Industries profiteert van sterke dollar

Exel Industries, het moederbedrijf van onder andere Agrifac, heeft de omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2021-2022 met 9,4 zien stijgen tot 272,6 miljoen euro. De omzetstijging is vooral een gevolg van de stijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro. Zonder dat voordeel zou de omzet van Exel slechts met 0,6 procent zijn gestegen.

Exel Industries, het moederbedrijf van onder andere Agrifac, heeft de omzet in het derde kwartaal van boekjaar 2021-2022 met 9,4 zien stijgen tot 272,6 miljoen euro. De omzetstijging is vooral een gevolg van de stijging van de Amerikaanse dollar ten opzichte van de euro. Zonder dat voordeel zou de omzet van Exel slechts met 0,6…

Exel Industries meldt in een persverklaring dat de aanhoudende tekorten aan elektronische onderdelen en componenten tot aanzienlijke vertragingen leiden bij de aflevering van spuitmachines en bietenrooiers. Eén en ander heeft een negatief effect op de productiviteit van de fabrieken. Onder Exel Industries vallen onder meer de veldspuitenmerken Hardi en Agrifac en het bietenrooiermerk Holmer.

Ondanks leveringsproblemen steeg de omzet bij de spuitendivisie met 16,8 procent tot 133 miljoen euro.Vooral in Australië bleven de verkopen op een hoog peil. In de eerste drie kwartalen van boekjaar 2021-2022 is de veldspuitendivisie goed voor een omzet van 319,7 miljoen euro, een plus van 9,5 procent.

De omzet bij de bietenrooiers daalde in het derde kwartaal met maar liefst 28,4 procent. Over de eerste drie kwartalen van het boekjaar is sprake van een omzetverlies van 4,3 procent. Exel Industries verwacht de leveringsvertragingen in het vierde kwartaal goed te maken.