Favoriet

Bedrijfsnieuws

Bernard Krone overleden

Bernard Krone, eigenaar van de Krone Group, is na een kort ziekbed overleden. Dat laat de machinefabrikant weten in een persbericht.

Bernard Krone, eigenaar van de Krone Group, is na een kort ziekbed overleden. Dat laat de machinefabrikant weten in een persbericht.

Meer dan honderd jaar geleden, in 1906, start het echtpaar Bernhard en Anna Krone een smederij onder de naam Krone. In 1930 worden de eerste stappen gezet in het produceren van landbouwwerktuigen. Al op zesjarige leeftijd vertelde Bernard Krone zijn leraar dat hij meer kon leren in de smidse dan op school. Niet dat hij stopte. In 1959 begint hij aan een studie werktuigbouwkundig ingenieur, drie jaar later komt gaat hij bij het ouderlijke bedrijf werken. Als Krone senior in 1970 overlijdt, neemt zoon Bernard het stokje over.

Bernard Krone toonde visie en besluitvaardigheid: een kwart eeuw later besluit de machinebouwer zich namelijk volledig toe te spitsen op de productie van voederwinningsmachines en de grondbewerkingsmachines te schrappen uit het programma. Dat resulteert onder meer in de introductie van de Big M maaier in 1996 en de Big X hakselaar in 2000. Daarnaast koos Krone er met de productie van opleggers voor om een tweede tak onder het familiebedrijf te starten en risico’s te spreiden. De Krone directeur stond vooral bekend om zijn hartelijkheid en zijn persoonlijke contact met klanten.

In 2010 gaf Krone het stokje over aan zijn zoon Bernard, die daarmee de dagelijkse leiding van het bedrijf overnam. Daarbij gaf Krone senior zijn zoon het advies mee ‘altijd de smid van Emsland te blijven. Net als jouw overgrootvader, jouw grootvader en jouw vader’.

Bernard Krone werd 82 jaar.