Favoriet

Bedrijfsnieuws

LS Mtron bouwt 28.500 compacttrekkers voor CNH Industrial

Het Zuid-Koreaanse LS Mtron gaat in de komende drie jaar 28.500 compacttrekkers bouwen voor CNH Industrial. Beide partijen hebben recent een samenwerkingscontract ondertekend.
CNH heeft samen met het Zuid-Koreaanse LS Motron een contract getekend ter waarde van 387,4 miljoen dollar (ongeveer 368,93 miljoen euro), omtrent de levering van compacttrekkers.

Het Zuid-Koreaanse LS Mtron gaat in de komende drie jaar 28.500 compacttrekkers bouwen voor CNH Industrial. Beide partijen hebben recent een samenwerkingscontract ondertekend. CNH heeft samen met het Zuid-Koreaanse LS Motron een contract getekend ter waarde van 387,4 miljoen dollar (ongeveer 368,93 miljoen euro), omtrent de levering van compacttrekkers.

De productie van 28.500 compacttrekkers betekent voor CNH Industrial een investering van ruim 368 miljoen euro. Het totaal aantal trekkers wordt gebouwd in de periode 2023-2025. De trekkers zijn vooral bedoeld voor de Europese en Noord-Amerikaanse markt. De samenwerking tussen CNH Industrial en LS Mtron komt niet uit de lucht vallen, want de partijen werken al sinds 2019 samen. De Koreanen bouwen naast de compacttrekkers voor New Holland ook de Talos-serie voor Claas.

De geschiedenis van LS Mtron gaat terug tot 1962. In dat jaar werd de Korean Cable Industry opgericht. Begin jaren 80 ging het bedrijf verder onder de naam Korea Heavy Industries and Construction Company (KHIC).