Favoriet

Bedrijfsnieuws

Jan Veenhuis Machinefabriek gaat op in SVgroup

De SVgroup, fabrikant van Schuitemaker en Veenhuis-machines, neemt Jan Veenhuis Machinefabriek over. Vooralsnog blijft het merk Jan Veenhuis bestaan.

De SVgroup, fabrikant van Schuitemaker en Veenhuis-machines, neemt Jan Veenhuis Machinefabriek over. Vooralsnog blijft het merk Jan Veenhuis bestaan.

De SVgroup, onderdeel van de investeringsmaatschappij Wadinko, neemt alle aandelen van de Jan Veenhuis Machinefabriek over. Dat bedrijf bouwt in Raalte onder meer silage-, landbouw-, en zandkiepwagens maar ook haakarmsystemen en snipperkiepwagens. Algemeen directeur Jos Kamp van SVgroup zegt blij te zijn met de overname: “Met de toevoeging van Jan Veenhuis nemen we een gespecialiseerd bedrijf over met een premium productpositionering binnen de transporttechniek. Dit sluit perfect aan bij onze premium merken Schuitemaker en Veenhuis waarmee we actief zijn in de voederwinning, mest en gladheidbestrijding.” Tegelijkertijd voegt de SVgroup een extra productielocatie en personeel toe aan het bedrijf. Zo zal de SVgroup in de Jan Veenhuis-fabriek in Raalte ook de fabricage van onderdelen voor Schuitemaker en Veenhuis gebruiken en ook de spuiterij voor die merken benutten. Daarnaast zou de combinatie SVgroup en Jan Veenhuis kunnen leiden tot andere synergie├źn, aldus de SVgroup. Vooralsnog blijft het merk Jan Veenhuis bestaan. Het komende half jaar moet duidelijk worden of dat in de toekomst ook nog het geval zal zijn.