Favoriet

Bedrijfsnieuws

Mechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren stopt

Mechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren in Tollebeek stopt ermee. Dat heeft directeur Dammie Hulsebosch in een brief laten weten. Op 15 april gaan de deuren van het bedrijf aan de Nimrodstraat definitief dicht.

Mechanisatiebedrijf B. Naaktgeboren in Tollebeek stopt ermee. Dat heeft directeur Dammie Hulsebosch in een brief laten weten. Op 15 april gaan de deuren van het bedrijf aan de Nimrodstraat definitief dicht.

Hulsebosch: “Om gedwongen faillissement op termijn uit te sluiten heb ik dan ook de beslissing gemaakt om de bedrijfsvoering te beëindigen. Op deze manier wil ik er voor zorgen dat B. Naaktgeboren BV kan voldoen aan al haar verantwoordelijkheden richting de medewerkers, de klanten en de leveranciers.”

De reden voor het beëindigen van de bedrijfsactiviteiten is de optelsom van veranderingen binnen het bedrijf. Daarmee doelt Hulsebosch op veranderingen in het management, het personeel en de markt. Bovendien trok Dewulf in september 2022 het dealerschap voor Naaktgeboren in. Daardoor is de situatie, zo stelt Hulsebosch, definitief veranderd. Hulsebosch: “Met het wegvallen van deze voor ons zeer grote leverancier hebben we een zware klap moeten incasseren. De levensvatbaarheid van de organisatie kwam hiermee direct onder druk te staan aangezien dit dealerschap altijd een zeer groot deel van onze omzet heeft gegenereerd. Een ander probleem dat ons al een tijd plaagt is de arbeidsmarkt. Net als veel collegabedrijven zijn ook wij al ruim anderhalf jaar op zoek naar uitbreiding van ons team, zowel technische als commerciële mensen die onze branche als een uitdaging zien en ons bedrijf kunnen versterken. Ondanks alle energie die we hebben gestoken in het aantrekken van nieuw personeel, lukt het ons niet om in gesprek te komen met goede kandidaten. In de afgelopen maanden zijn we hard op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden voor onze toekomst.”

“In zeer nauw overleg met Bastiaan Muis (chef magazijn) en Jaap Hendrikse (chef werkplaats) heb ik de afgelopen maanden alle mogelijke opties openlijk besproken en met elkaar afgewogen. Gezamenlijk hebben we moeten concluderen dat we vanuit de huidige situatie op korte of middellange termijn geen kansen zien om ons bedrijf nieuw toekomstperspectief te geven.”

Case IH, Steyr en Dewulf

Dammie Hulsebosch nam samen met Simon Doornbos op 1 januari 2019 B. Naaktgeboren over van de Van Arendonk Holding. Begin 2022 werd bekend dat het bedrijf de merken Case IH en Steyr over zou dragen aan Weevers Mechanisatie in Swifterbant en Zeewolde. Daarmee werd Weevers de nieuwe dealer voor de Noordoostpolder. Later dat jaar trok Dewulf het dealerschap van Naaktgeboren in. Bart Agro Mechanisatie in Biddinghuizen is sinds 2018 Dewulf-dealer. Vorige maand werd bekend dat het gebied wordt uitgebreid naar de Noordoostpolder, het gebied waar Naaktgeboren voorheen het merk Dewulf voerde.