Favoriet

Bedrijfsnieuws

Dutch Soil Equipment haalt Beachtech-strandreinigers naar Nederland

Dutch Soil Equipment uit Etten-Leur (NB.) is sinds 23 augustus de nieuwe importeur van Beachtech voor Nederland. Beachtech produceert getrokken en zelfrijdende strandreinigers.

Dutch Soil Equipment uit Etten-Leur (NB.) is sinds 23 augustus de nieuwe importeur van Beachtech voor Nederland. Beachtech produceert getrokken en zelfrijdende strandreinigers.

Beachtech is onderdeel van het Duitse Kässbohrer Geländefahrzeug. Dit is ook het moederbedrijf van Pistenbully en Powerbully. De Duitse fabrikant produceert onder de merknaam Beachtech verschillende soorten strandreinigers. Het kleinste model is de Sweepy. Deze machine bestaat uit een éénasser waaraan een zeefmodule is bevestigd. Deze machine is geschikt voor het reinigen van bijvoorbeeld speeltuinen. Voor het reinigen van grote oppervlaktes produceert de fabrikant verschillende getrokken reinigers voor achter de trekker. Ook bouwt Kässbohrer twee zelfrijders; de 5500 en Marina. De Marina voldoet echter niet aan de Europese emissie-eisen en zal niet in Nederland worden verkocht.

Terra, Energreen en Agria

Dutch Soil Equipment is opgericht in februari 2022 en haalt inmiddels meerdere machinemerken naar Nederland. Zo is het bedrijf importeur van Terra. Deze Zwitserse fabrikant bouwt grote boormachines voor het sleufloos plaatsen van kabels en leidingen. In januari maakte DSE bekend dat ze ook het importeurschap van Agria hebben gekregen. Een maand later werd ook Energreen aan het productgamma toegevoegd. Volgens Hans Biemans, eigenaar van Dutch Soil Equipment, is met de komst van Beachtech het programma nu compleet. De machine-importeur laat een groot deel van de machines zien tijdens twee introductiedagen, 15 en 16 september in Meteren (Gld.).