Favoriet

Bedrijfsnieuws

John Deere en Delaval lanceren gezamenlijk dataportaal

John Deere en Delaval hebben gezamenlijk het Milk Sustainability Center (MSC) laten ontwikkelen door het Nederlandse bedrijf Dairy Data Warehouse BV. Binnen NMC worden data over dier- en gewasprestaties geïntegreerd. Het platform verstrekt melkveehouders data over de efficiëntie van het gebruik van stikstof, fosfor en kalium en de productie-efficiëntie in CO₂-equivalenten.   

Het Milk Sustainability Center van Delaval en John Deere geeft naast inzicht in nutriënten en CO₂-efficientie per perceel, dierafdeling, koppel of bedrijf en ook de mogelijkheid tot vergelijken met andere bedrijven. Het doel van de initiatiefnemende ondernemingen is dat meer fabrikanten aansluiten. Melkveehouders kunnen adviseurs en andere partners uitnodigen om mee te kijken.

Melkveehouders gebruiken volgens Dave Chipak, directeur productiesystemen zuivel en vee bij John Deere, vaak vijf tot zeven verschillende, niet-verbonden softwareoplossingen voor hun bedrijf. Met MSC kunnen data over dieren en gewas worden geïntegreerd, wat inzicht geeft in nutriënten- en koolstofefficiëntie op bedrijfsniveau. Met de software kunnen ook simulaties gemaakt worden. MSC functioneert in de cloud en kan met zowel de computer als met mobiele apparaten worden gebruikt. Melkveehouders in Noord-Amerika en een aantal EU-landen kunnen er in de zomer van 2024 als eerst mee aan de gang. Nadat zij de software ertoe geautoriseerd hebben, worden data opgehaald uit John Deere Operations Center en Delaval Plus. Het gebruik is gratis, een premiumversie met uitgebreidere mogelijkheden wordt later gelanceerd.