Favoriet

Bedrijfsnieuws

Dominique Mégret CEO van Ecorobotix

Het Zwitserse Ecorobotix heeft Dominique Mégret aangesteld als nieuwe CEO. Mégret gaat die functie vanaf 1 maart bekleden.

Het Zwitserse Ecorobotix heeft Dominique Mégret aangesteld als nieuwe CEO. Mégret gaat die functie vanaf 1 maart bekleden.

Ecorobotix is opgericht in 2011 en introduceerde in het najaar van 2017 een robot voor onkruidbestrijding. De eerste robot kan uit de voeten in alle gewassen, mits de ruimte tussen die gewassen niet kleiner is dan 35 centimeter. De werkbreedte van de machine is namelijk aan te passen van 35 tot 70 centimeter. Het onkruid wordt met behulp van een camera gedetecteerd, waarna twee robotarmen op de juiste plek het middel toedienen. Het gewas mag niet hoger zijn dan 25 centimeter.

De afgelopen 17 jaar heeft Mégret de investeringsmaatschappij Swisscom Ventures onder zijn hoede gehad. Een van de bedrijven waarin Swisscom Ventures investeerde was Ecorobotix. Mégret was de afgelopen twee jaar lid van de raad van bestuur van Ecorobotix.

Inmiddels timmert Ecorobotix aan de weg met de Ara waarvan er in Nederland bijna tachtig verkocht zijn, zo is te lezen in de nieuwste uitgave van vakblad LandbouwMechanisatie. De Ara heeft zes 3D-camera’s onder een 6,60 meter brede kap. Aan de hand van de camerabeelden bepaalt een computer of het om onkruid of om een cultuurplant gaat. Bij onkruid wordt het spuitmiddel razendsnel naar één van de 156 spuitdoppen gebracht. De Ara wordt in Nederland verkocht door Doorgrond en mechanisatiebedrijf Abemec.

De robot waar het in 2017 mee begon.