Favoriet

Bedrijfsnieuws

De leukste 1 april grappen uit de mechanisatiewereld

Fabrikanten, importeurs en dealers komen traditiegetrouw met de meest uiteenlopende 1 april grappen. Hierbij een overzicht van de meest ludieke grappen van 2024.

Fabrikanten, importeurs en dealers komen traditiegetrouw met de meest uiteenlopende 1 april grappen. Hierbij een overzicht van de meest ludieke grappen van 2024.

Steyr 6680 Ventus CVT
Trekkerbouwer Steyr introduceerde op 1 april de 6680 Ventus CVT. In deze cabrio-trekker kun je tijdens het werk de wind in de haren voelen.

Amazone Pantera voor de tuin
Machinebouwer Amazone komt met de Tuin Pantera. Deze kleine, zelfrijdende spuitmachine heeft een spuitboom van 1,0 tot 1,5 meter en kan je vanaf de bank via de telefoon bedienen. De tank heeft een inhoud van 7 liter.

De geur van werken
Amazone kwam met nog een 1 april grap: de parfum UF No. 5. Het geurtje ruikt naar een werkdag. Zo bevat de parfum aroma’s van gras, aarde, vloeibare mest, diesel en een vleugje zweet.

Dewulf oogst garnalen
Door de schaarste aan Noordzee-garnalen stijgen de prijzen flink. Daarom heeft Dewulf besloten om de krachten te bundelen met de garnaalvissers aan de kustlijn en een Garnaal-editie van de Enduro te bouwen. De oogstmachine is uitgerust met de Top Wave-golfklapper en flinterdunne zee-fmatten.

Sterke elektrische trekker
Mechanisatiebedrijf P. van Eijzeren uit Borssele (Z.) gaat een samenwerking aan met een fabrikant van elektrische voertuigen. Samen gaan zij een elektrische trekker ontwikkelen die een vermogen heeft van 1.200 pk, 50 hectare kan ploegen op een acculading en een topsnelheid heeft van 75 km/h.

Bubbelbad in Väderstad-zaaimachine
Väderstad wil haar zaaimachines nog breder inzetbaar maken. Daarom kun je de zaadtank van de Rapid-zaaimachine nu ook gebruiken als jacuzzi.

Schamelwagen met bamboewanden
Kröger Fahrzeugbau heeft het eerste prototype van de nieuwe schamelwagens af. Meest opvallend: de zijwanden zijn gemaakt van bamboe. Dit verlaagt het gewicht en is volgens de fabrikant veel milieuvriendelijker.

Vliegen over de percelen
Om je eenvoudiger over oneffen terrein te verplaatsen, komt Kubota met de Agro-Deck, een plank waarop je kan vliegen door de lucht.

Claas bouwt vliegtuigen
Ook Kamps de Wild gaat de lucht in. De Claas-importeur kondigt aan dat de Duitse fabrikant zich naast landbouwvoertuigen ook op luchtvaartuigen gaat richten.

Lopend oogsten
MacDon, fabrikant van maaiborden voor maaidorsers, doet juist een stapje terug. Voor mensen die liever niet met een 15 meter breed maaibord werken, komt de producent nu met een loopmodel. Optioneel is er een opvangbak verkrijgbaar.

Lekker vet
Onderdelenleverancier Kramp verkoopt sinds 1 april een vetspuit voor bij de vrijdagmiddagborrel. De vetspuit is voorzien van een patroon Zaanse Mayonaise.

Sporten in de werkplaats
Om de aangekomen kilo’s van de vrijdagmiddagborrel eraf te trainen, opent machinedealer Geert-Jan de Kok een sportschool. Van banden liften tot hardlopen op de rupsbanden van een graafmachine. Bij Geert-Jan de Kok is het mogelijk.

Helium in trekkerbanden
Bij loonbedrijf Van Helmond in Ommel (NB.) zijn alle trekkerbanden sinds afgelopen maandag gevuld met helium. De trekkers zijn daardoor 40 procent lichter waardoor er altijd doorgewerkt kan worden, ook bij slecht weer.

Vredo ontwikkelt amfibie-bemester
Vredo speelt ook in op het slechte weer. De machinebouwer toont de eerste ontwerpen van ’s wereld eerste amfibie-bemester. De Vredo VT Aqua 3.0 is naar verluidt op dinsdag 2 april officieel geïntroduceerd.

Balenpers voor natte percelen
McHale gaat de nattigheid te lijf met de Floodmaster 500. De balenpers kan volgens de fabrikant overweg met extreem natte omstandigheden.

Fendt gaat melkrobots bouwen
Volgens de Belgische machine-importeur Hilaire van der Haeghe slaat Fendt een nieuwe weg in. De Duitse trekkerbouwer gaat nu ook melkrobots bouwen. Het eerste prototype is af. In deze robot worden drie koeien tegelijkertijd gemolken. De officiële introductie is op Fendt Milktechnica 2024.

Krone-verreiker
Krone breidt het assortiment uit met een verreiker. De Big Lift 3500 reikt 9 meter ver en kan tot 3.500 kg tillen. De fabrikant werkt tevens aan een elektrische versie en test een autonome variant.

Grasgeurtje van Allett
Ook in de groensector werd 1 april niet vergeten. Zo kondigde grasmaaierfabrikant Allett aan dat zij een eigen parfum gaan ontwikkelen. Het geurtje ruikt naar vers gemaaid gras.

Luchtverfrisser voor de maaier
Ferris komt met een luchtverfrisser die je aan de rolbeugel van de zeroturnmaaier kunt bevestigen. De luchtverfrisser ruikt naar ‘spring’, maar of ze daar ook daadwerkelijk de lente mee bedoelen…

Zeevliegtuigen van Honda
Tuinmachinefabrikant Honda gooit het ook over een andere boeg. De fabrikant heeft besloten vliegtuigen te gaan bouwen. De Honda-vliegtuigen kunnen op zee landen.

Hagen knippen met drone
Machinebouwer Echo zoekt het ook hogerop. Zij gaan een drone verkopen waarmee je een heg kunt knippen. Zo hoef je zelf niet meer op een ladder te klimmen. Om hoge boomtakken te verwijderen, komt er ook een variant met een kettingzaag.

Gardena zaagt takken met drone
Gardena heeft hetzelfde gat in de markt ontdekt. Ook deze producent komt met een drone waarmee je takken kunt zagen.

Drone voor geveltuinen
Drones zijn populair op 1 april, want ook Raymo kondigt de komst van een speciale drone aan. De Raydrone, zoals de machinefabrikant de drone noemt, kan verschillende taken uitvoeren in de tuin. En een voordeel; de drone kan ook metershoge geveltuinen gaan onderhouden.

Laadpaal van Makita
Mastertools, leverancier van Makita-machines, kondigt aan dat de machinefabrikant met een laadpaal voor elektrische auto’s komt. De laadpaal wordt voorzien van een 6 meter lange kabel.

Relly-trainingspak
De Schans bouwt al enige tijd Relly-shovels en komt nu met een bijpassend trainingspak. Het trainingspak ondersteunt de chauffeur bij elke werksessie én geeft optimaal draagcomfort tijdens het werken met de Relly-shovels.

Robotarm zwaait naar andere trekkerbestuurders
Tot slot haalde ook LandbouwMechanisatie een grap uit. Op de website werd aangekondigd dat het Belgische Wavebot een robotarm introduceert die zijn hand opsteekt naar tegemoetkomende trekkerbestuurders. Zo kan je tijdens het rijden de handen aan het stuur houden.

Ben je ook een opvallende, goede of juist mislukte grap tegengekomen? Stuur hem door naar redactie@landbouwmechanisatie.nl.