Favoriet

Bedrijfsnieuws

Iljan Schouten verlaat Lemken

Iljan Schouten is per 1 juni vertrokken als directeur van de Lemken-fabriek in Dinteloord. Na zeven jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan.

Iljan Schouten is per 1 juni vertrokken als directeur van de Lemken-fabriek in Dinteloord. Na zeven jaar gaat hij een nieuwe uitdaging aan.

“Ik heb de afgelopen jaren met enorm veel plezier, inzet en enthousiasme voor Lemken gewerkt en kijk met trots terug op alles wat er is bereikt en de zaken die we samen hebben opgebouwd”, zo meldt Schouten. “Voor mij betekent dit een afsluiting van een waardevolle periode, waarin ik veel mensen heb mogen leren kennen. Tegelijkertijd is het ook een goed moment om de volgende stap in mijn carrière te gaan zetten.”

Schouten begon zijn carrière in 2001 als productmanager bij Kverneland Group. Na een uitstap van twee jaar, waarin hij als commercieel manager bij Schuitemaker werkte, keerde Schouten in 2011 terug bij Kverneland. In februari 2017 begon hij als het hoofd van de business unit Crop Care bij Lemken. Tegelijkertijd was hij Plant General Manager van de Lemken-fabriek in Haren. Dat stopte in 2020 toen Lemken stopte met de productie van spuitmachines. Schouten was ook verantwoordelijk voor de Steketee-fabriek in Stad aan ’t Haringvliet en de opstart van de nieuwe Lemken-fabriek in Dinteloord. Wat de volgende stap in zijn carrière is, wil Schouten nog niet bekend maken.