Favoriet

Bedrijfsnieuws

Nieuwe mechanisatiebeurs in Parijs: Sia’Pro 2025

Nu de Parijse landbouwmachinebeurs Sima de handdoek in de ring heeft gegooit, wil landbouwbeurs Sia het ontstane gat deels opvullen met Sia’Pro. Met ingang van 2025 vindt deze landbouwtechnologietentoonstelling plaats in de hallen van Le Bourget in Parijs.

Nu de Parijse landbouwmachinebeurs Sima de handdoek in de ring heeft gegooit, wil landbouwbeurs Sia het ontstane gat deels opvullen met Sia’Pro. Met ingang van 2025 vindt deze landbouwtechnologietentoonstelling plaats in de hallen van Le Bourget in Parijs.

Dit jaar vond Sia’Pro voor het eerst plaats ter gelegenheid van de brede Franse landbouwbeurs Sia. Toen vond de beurs nog plaats in hetzelfde beursgebouw als de Sia, te weten Paris Expo Porte de Versailles in Parijs. Er waren 30 merken en 10 exposanten aanwezig. De 30 conferenties en workshops zorgden voor zoveel interactie en kennisdeling, dat de beursorganisatie het initiatief een groot succes noemt. Daarom verhuist de initiatiefnemer Ceneca de Sia’Pro in 2024 naar de gebouwen van Paris Le Bourget. Dit tentoonstellingscomplex in het noorden van Parijs ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Paris Nord Villepinte waar tot 2022 nog de grote Franse landbouwmachinetentoonstelling Sima plaatsvond. Le Bourget is beduidend kleiner wat oppervlakte betreft dan Paris Nord Villepinte. In Le Bourget kunnen de fabrikanten 79.692 vierkante meter vullen, in Paris Nord Villepinte is dat 246.312 vierkante meter.

Sia’Pro moet volgens de organisatie de internationale beurs voor landbouwmaterieel worden uitsluitend voor professionals in de hele sector. De beurs moet een volledig aanbod bieden van machines, apparatuur, componenten, diensten en nieuwe technologieën voor boeren en andere professionals in de landbouw, zo schrijft het in een persbericht.

De beurs zal plaats vinden van 23 tot 25 februari 2025. Dat is tegelijkertijd met Sia, de landbouwbeurs die volgend jaar zoals gewoonlijk, plaatsvindt in Paris Expo Porte de Versailles in het zuiden van Parijs van 22 februari tot 2 maart. “Met deze twee beurzen op twee verschillende locaties maar met dezelfde ambitie, zetten we ons in om de zichtbaarheid en impact van de landbouw op nationaal en internationaal niveau te versterken. Sia’Pro heeft meer ruimte nodig en verhuist dus naar het Parc des Expositions van Parijs Le Bourget om professionals te helpen die geconfronteerd worden met de grote uitdagingen en ontwikkelingen in de landbouw”, zegt Jérôme Despey, zowel voorzitter van de landbouwbeurs Sia als voorzitter van Ceneca. Ceneca is een samenwerkingsverband tussen Franse bedrijven die actief zijn in de landbouw en banken en andere instellingen uit de sector. Compexposium organiseert beide beurzen voor Ceneca, net zoals het eerder ook Sima organiseerde.

Sima liet begin dit jaar weten in 2024 geen beurs meer te organiseren. Teveel potentiele beursdeelnemers haakten af nadat de organisatie de beurs verplaatste van het voorjaar naar het najaar. Dat zou volgens de organisatie beter passen bij de investeringskalender van de beursbezoekers. De overlap met andere Europese beurzen, met name het Italiaanse Eima, zorgde er echter voor dat veel fabrikanten Sima links lieten liggen.