Claas breidt logistiekcentrum uit

Landbouwmachinefabrikant Claas bouwt zijn centrale logistiekcentrum in het Duitse Hamm verder uit. In het nieuwe magazijn gaat Claas reserveonderdelen opslaan.

Het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt 30 meter hoog, kost ongeveer 20 miljoen euro en moet oktober 2019 klaar zijn. In het magazijn komen negen paden met 110 meter lange stellingen. Iedere stelling bestaat uit 28 niveaus waar pallets met onderdelen kunnen liggen. Zo kunnen ze uiteindelijk 58.000 pallets met onderdelen kwijt. Dit is ongeveer twee keer zoveel als nu.

Monorail

Het transport in het magazijn wordt grotendeels geautomatiseerd. “We zijn van plan een monorail te installeren”, legt Dietmar Düsing uit. Deze is ontworpen voor maximaal 500 palletbewegingen per uur, wat voldoende zou zijn.”

180.000 onderdelen

In het gebouw slaat Claas reserveonderdelen op voor zowel de nieuwste machines als voor de machines van meer dan tien jaar oud. “Ons assortiment groeit en we bieden onze machines in steeds meer varianten aan”, zegt Logistics Manager Dietmar Düsing. “Elk jaar neemt het aantal verschillende reserveonderdelen dat we in voorraad hebben toe. Vandaag hebben we ongeveer verschillende 180.000 onderdelen, in tien jaar is dit verdubbeld.”

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.