Agco heeft goed tweede kwartaal

Agco, moederbedrijf van onder meer Fendt, Massey Ferguson en Valtra, heeft in het tweede kwartaal van 2018 een omzet geboekt van 2,5 miljard dollar, zo’n 2,1 miljard euro. Dat is een stijging van 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Over het eerste half jaar van 2018 is de omzet 4,5 miljard dollar (3,8 miljard euro). Dat betekent een stijging van 19,8 procent in vergelijking met vorig jaar.

De omzetstijging heeft Agco met name te danken aan de goede resultaten in Noord-Amerika en in Europa (+Midden-Oosten). Daar stegen de verkoopresultaten met respectievelijk 25,4 en 21,7 procent. De stijging was met 12,8 procent in Zuid-Amerika een stuk lager. In Azia, de Pacific en Afrika steeg het resultaat met 4,4 procent.

Europa aan de leiding

De cijfers uit Europa en het Midden Oosten worden in de kwartaalcijfers van Agco bij elkaar opgeteld. In deze regio stond er na een half jaar 2,7 miljard dollar (2,3 miljard euro) onder de streep. In Noord-Amerika was dat 1,1 miljard (net iets minder dan een miljard euro).

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.