Dewulf in handen van drie aandeelhouders

Hendrik Decramer, Thomas Decan en investeerder Jan Clarebout bezitten samen alle aandelen van Dewulf Group. Dat meldt de machinefabrikant. Het huidige management blijft aan het roer.

Dewulf blijft een familie-onderneming. Zwagers Hendrik Decramer en Thomas Decan, allebei aandeelhouder van de derde generatie, hebben samen met Jan Clarebout de resterende aandeelhouders van Dewulf Group uitgekocht. Dat zijn Rika Dewulf-Decramer en haar zonen Karel en Willem.

Stille vennoot

Hendrik Decramer is directeur van Dewulf en kleinzoon van de oprichter. Thomas Decan is actief bestuurder. Jan Clarebout is een stille vennoot en heeft geen ambitie om zich met het dagelijks bestuur van Dewulf bezig te houden. “Zijn kennis van de aardappelsector zal ons uiteraard wel versterken”, vertelt Decramer, die zelf de nieuwe CEO van Dewulf Group wordt. Clarebout krijgt 50 procent van de aandelen in handen. Hij is tevens eigenaar van frietproducent Clarebout Potatoes.

Dewulf Netherlands

De aandeelhoudersstructuur van Dewulf Netherlands BV, voorheen Miedema, blijft ongewijzigd. René Boeijenga, huidig CEO van Dewulf Group, gaat zich in de komende maanden bezighouden met de geleidelijke overdracht van zijn functie als CEO naar Hendrik Decramer. Daarnaast zal Boeijenga zich focussen op de verdere integratie van de Nederlandse vestiging en het Belgische hoofdkantoor. Ook neemt Boeijenga de verdere procesoptimalisatie op de locatie in Winsum voor zijn rekening.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.