Omzet Agco licht gedaald in eerste kwartaal

Agco, moederbedrijf van onder meer Fendt, Valtra en Massey Ferguson, heeft in het eerste kwartaal van 2019 bijna 2 miljard dollar omzet geboekt. Dat is 0,6 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral in Azië, de Pacific en Afrika ging het Agco niet voor de wind. In die regio is de omzet gedaald met 9,6 procent. In Zuid-Amerika daalde de omzet met 2,6 procent. Voor Europa en het Midden Oosten geldt een stijging van 13,2 procent. In Noord-Amerika was er een daling van 0,6 procent.

Agco voorziet voor 2019 wereldwijd ruimte voor groei. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van 9,5 miljard dollar te behalen. In 2018 stond er aan het eind van het boekjaar bijna 9,4 miljard dollar onder de streep.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.