Mechanisatiesector nog altijd in mineur

De stemming in de Europese mechanisatiesector lijkt maar niet de goede kant op te gaan. Dat blijkt uit de Business Barometer van de CEMA. Sinds 2016 is de stemming niet zo slecht geweest.

Het is drie jaar geleden dat zowel de huidige markt als de verwachting voor de toekomst als negatief worden beoordeeld door de sector. De voorraad nieuwe en gebruikte machines is relatief hoog. Een kleine rondgang langs Nederlandse machineverkopers bevestigt dat. In de eerste paar maanden van 2019 was de handel volgens hen nog relatief goed, nu is het rustig. Het merendeel van de verkopers geeft aan te hopen dat de eindsprint na de zomervakantie wordt ingezet.

Volgens de Business Barometer is de situatie het slechtst in het Verenigd Koninkrijk. Het vertrouwen in Duitsland is ook niet om over naar huis te schrijven. In Frankrijk, Spanje, Italië en Zwitserland geeft een deel van de sector aan nog enige hoopt te hebben op een lichte omzetgroei.

Als gevolg van de slechte omstandigheden, geeft de helft van de Barometer-respondenten aan te moeten snijden in het personeelsbestand. Het zijn dan vooral de tijdelijke werknemers die het moeten ontgelden.

De Business Barometer van de CEMA is een maandelijkse enquete waarin 140 senior managers uit 9 landen hun mening laten horen.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.