Agco ziet omzet in tweede kwartaal dalen

Machinefabriek Agco heeft in het tweede kwartaal van 2019 een omzet gerealiseerd van 2,4 miljard dollar (2,16 miljard euro). Dat is 4,5 procent minder dan in het tweede kwartaal van 2018.

Met de cijfers van het tweede kwartaal komt het verkooptotaal van het moederbedrijf van Fendt, Massey Ferguson en Valtra voor de eerste zes maanden uit op 4,4 miljard dollar (3,97 miljard euro). Dat is 2,8 procent minder dan in het eerste halfjaar van 2018.

Productie verlaagd

Agco-topman Martin Richenhagen geeft in een toelichting op de kwartaalcijfers aan dat Agco zijn productie heeft aangepast (lees verlaagd) aan de marktvraag. De winstgevendheid is in het tweede kwartaal evenwel verbeterd door een verhoging van de productiviteit en lagere inkoopprijzen. Agco heeft de winstverwachtingen voor 2019 naar boven bijgesteld.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.