JCB legt productie stil door afnemende vraag

Machinefabrikant JCB legt vandaag de productie in al zijn productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk stil omdat de vraag naar machines door de Coronavirus-pandemie drastisch gedaald is.

Het bedrijf stopt de productie voor de rest van deze en volgende week in de negen productievestigingen in Staffordshire, Derbyshire en Wrexham. De werknemers van de werkplaats die getroffen worden door de maatregel zullen volledig vergoed worden gedurende deze periode.

Ongekend

JCB CEO Graeme Macdonald zei: “Deze maatregelen zijn ongekend in de geschiedenis van JCB, maar zijn absoluut noodzakelijk om het bedrijf te beschermen. JCB exporteert wereldwijd en de vraag naar onze producten is wereldwijd sterk gedaald door het annuleren van orders en uitstellen van leveringen.”

Shanghai

De productievestiging van JCB in Pudong, nabij Shanghai, stopte de productie vorige maand naar aanleiding van de impact van de pandemie. Na verschillende weken van onderbreking, is de fabriek intussen weer volledig operationeel.

Interessant? Deel dit via:
Facebook Twitter LinkedIn Email

Helpt u ons in twee minuten deze website te verbeteren?

Als uitgever van Mechaman zijn wij continu op zoek naar hoe we u als lezer nog beter van relevante en nuttige informatie kunnen voorzien. Daarom willen we u graag wat vragen stellen.

Ik doe mee!
Stuur mij maandelijks Mechaman bedrijfsnieuws
E-mail:

Reacties zijn gesloten.