Favoriet

Trekkers

Nederlandse akkerbouwers willen nieuwe trekker kopen

Zeker een op de tien Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of tweedehands trekker. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect. John Deere en New Holland zijn populair.

799835Zeker een op de tien Nederlandse akkerbouwers wil investeren in een nieuwe of  tweedehands trekker. Dat blijkt uit onderzoek van AgriDirect.

Uit de Akkerbouwscanner van AgriDirect blijkt namelijk dat 11,5% van de akkerbouwers een nieuwe of gebruikte trekker wil kopen. Vorig jaar was dat 9,3%. Een nieuwe trekker is nog steeds het meest populair: 6,3% van de akkerbouwers wilde in 2012 nog in een nieuwe trekker investeren. Dat percentage is nu toegenomen naar 7,1%. Maar de populairiteit van gebruikte trekkers neemt toe. Ten opzichte van 2012 is het percentage akkerbouwers dat in een tweedehands trekker wil investeren met 1,4 procent gestegen.

New Holland en John Deere

Net als voorgaande jaren zijn New Holland en John Deere het meest favoriet onder akkerbouwers, met respectievelijk 22,3% en 20,6%. Case IH volgt op afstand, maar wint licht terrein. Massey Ferguson en Fendt volgen als nummer 4 en 5.

20130402_investeringsplannen