Favoriet

Bedrijfsnieuws

Dutch Power Company neemt Conver over

The Dutch Power Company (DPC) koopt Conver. Dit bedrijf bouwt onder meer machines voor het onderhoud van taluds. Verder ontwikkelt en bouwt Conver kleine drijvende baggermachines en amfibische voertuigen.

The Dutch Power Company (DPC) koopt Conver. Dit bedrijf bouwt onder meer machines  voor het onderhoud van taluds. Verder ontwikkelt en bouwt Conver kleine drijvende baggermachines en amfibische voertuigen.

Daarnaast fabriceert Conver maaiers voor rijdende machines. Er werken bij het bedrijf uit Giessen 30 mensen. Jan Broere, die tot nu toe directeur was, treedt op eigen verzoek terug, aldus het persbericht dat DPC naar buiten bracht. Peter Mouthaan, ook eindverantwoordelijk voor Herder, neemt de algemene leiding van het bedrijf over. Daarnaast wordt Clement Verschoor, die vorig jaar het bedrijf verliet, commercieel directeur.

Continuiteit veiligstellen

Met de overname van Conver bestaat The Dutch Power Company nu uit vier bedrijven; Conver, Herder, Louis Nagel en Votex. Volgens directeur Mouthaan is de continuïteit van Conver nu veilig gesteld en is er meer ruimte gekomen om te innoveren en verder te specialiseren. Daarnaast verwacht hij dat de positie van DPC op het gebied van sloot-, beplanting- en bermonderhoud uitgebouwd kan worden. Tegelijkertijd verwacht Mouthaan dat DPC in de toekomst meer bedrijven zal overnemen.