Favoriet

Bedrijfsnieuws

Gerard Heerink eerste directeur Fedecom

Gerard Heerink is door het bestuur van Fedecom benoemd tot directeur. Heerink treedt in dienst per 1 november aanstaande en wordt daarmee de eerste directeur van Fedecom. Fedecom is ontstaan door een fusie van Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven en Federatie Agrotechniek.

Gerard Heerink is door het bestuur van Fedecom benoemd tot directeur. Heerink treedt in dienst per 1 november aanstaande en wordt daarmee de eerste directeur van Fedecom. Fedecom is ontstaan door een fusie van Centraal Orgaan Mechanisatiebedrijven  en Federatie Agrotechniek.

Heerink is afgestudeerd aan de Landbouwuniversiteit te Wageningen en heeft ervaring met belangenbehartiging voor en namens leden en als directeur met P&L verantwoordelijkheid. Hij was onder meer directeur Zakelijke Dienstverlening van ZLTO, managing-director van Coöperative Affairs & Raw Materials  van Friesland Foods en tot voor kort directeur bij Milkiland NV te Kiev in de Oekraïne. Het Fedecom-bestuur omschrijft hem als ‘een gedreven ondernemende directeur, bestuurder en belangenbehartiger met een brede visie op ontwikkelingen in markt en maatschappij, met name gericht op de agro en food sector’. Heerink is namens het bestuur van Fedecom het boegbeeld en de vertegenwoordiger van Fedecom en als eerste verantwoordelijk voor het realiseren van de ambities van de vereniging.

Heerink zal als directeur actief de belangen behartigen van de leden, voeling houden met de politieke ontwikkelingen op lange en korte termijn en hier invloed op uitoefenen ten dienste van de branche.