Favoriet

Bedrijfsnieuws

Dutch Power Company neemt Probotiq over

Dutch Power Company, de eigenaar van onder meer McCormick en Landini importeur Louis Nagel, neemt Probotiq over. Dit bedrijf bouwt en ontwikkelt systemen die ervoor zorgen dat voertuigen autonoom over het veld kunnen rijden.

Dutch Power Company, de eigenaar van onder meer McCormick en Landini importeur Louis Nagel, neemt Probotiq over. Dit bedrijf bouwt en ontwikkelt onder meer systemen die ervoor zorgen dat voertuigen autonoom over het veld kunnen rijden. Probotiq, opgericht door Vincent Achten, blijft een zelfstandige onderneming binnen de DPC-groep, net zoals Louis Nagel, Herder en Conver dat zijn. Het bedrijf wordt echter ondergebracht in hetzelfde gebouw als Louis Nagel in Andelst. Vincent Achten, de oprichter van Probotiq blijft wel directeur van het bedrijf.

West-Europa

Nagel neemt ook de verkoop van de Probotiq techniek ter hand in heel West-Europa. “Deze overname past helemaal in de GPS-visie van Louis Nagel”, zegt Nagel-directeur Geert Jaspers. “We willen een kenniscentrum zijn op GPS -gebied in West-Europa.” Nu al verkoopt Nagel GPS-oplossingen voor de landbouw in de Benelux en een deel van Duitsland.

Golfbanen en boomgaarden

Met Probotiq wordt dat pakket uitgebreid naar onder meer de tuin- en parktechniek. Probotiq maakt ondermeer grasmaaiers voor golfbanen autonoom maar werkt ook aan trekkers die zonder chauffeur in boomgaarden werkzaamheden uitvoeren zoals spuiten of maaien. Aan de hand van gps-signalen worden de repeterende werkzaamheden, die je de machine eenmaal aanleert, uitgevoerd. Een dergelijk systeem kost tussen 25.000 en 30.000 euro.

Wordt vervolgd

Nagel gaat de techniek zoals het nu lijkt via zijn bestaande GPS-dealers verkopen in Nederland. In het buitenland is nog onduidelijk via welk verkoopkanaal Probotiq wordt verkocht. “Deze stap wordt vervolgd”, geeft Nagel-directeur Jaspers aan. “We zullen nog meer stappen op het gps-gebied, en met name het autonoom rijden, zetten.” Overnames zijn daarbij niet uitgesloten.