Favoriet

Bedrijfsnieuws

Dealeronderzoek: John Deere dealers meest tevreden

John Deere-dealers zijn het meest tevreden met hun merk. Dat blijkt uit het Nationaal Dealertevredenheidsonderzoek dat brancheorganisatie Fedecom uitvoerde. JCB dealers zijn het minst tevreden met hun merk.

20131029_dealerDeutz-Fahr dealers zijn het afgelopen jaar blijer geworden met hun merk, terwijl Massey Ferguson dealers juist minder tevreden werden. De tevredenheidsindex van Deutz-Fahr steeg 1,7 punten. Daardoor haalt het nu een score van 14,1 op een schaal van 20. Massey Ferguson dealers waardeerden hun merk met 0,8 punten af en scoren het nu op 13,7. Overigens werden ook New Holland- en Valtra-dealers minder tevreden met hun merk. De algemene tevredenheid nam daardoor met 0,2 punten af.

Modernisering

Fedecom liet de dealers hun trekkermerken op twaalf punten beoordelen. Daaronder vielen ook imago, verkoop, ondersteuning en winstgevendheid. Merk, imago en bekendheid worden nog altijd het best beoordeeld. Het aspect ‘vernieuwing en ontwikkeling van uw merk’ steeg met 0,5 punten. Dealers vinden dus dat hun merken meer aandacht besteden aan modernisering dan vorig jaar nog het geval was.

Trainingen duur

Het punt winstgevendheid blijft weer achter. Vorig jaar was dat ook al het geval. Dit jaar zakt de score op dit punt zelfs met 0,3 punt tot 12,3 punten. Ook vinden de dealers de trainingen die hun merken organiseren te duur in verhouding tot de kwaliteit die de trainingen hebben.

20131030_tevredenheidsonderzoek