Favoriet

Bedrijfsnieuws

Fabrikant Siloking stoot Happycow en Flixbox af

Mayer Maschinenbaugesellschaft mbH, het Duitse familiebedrijf dat zich in hoofdzaak richt op de productie van Siloking-voermengwagens, heeft twee productlijnen verkocht aan het ook Duitse bedrijf Albert Kerbl GmbH.

20140129_SILOKING_fabriek_Tittmoning 
Door de verkoop behoren de Happycow-koeborstels en de Flixbox-iglo’s vanaf 1 februari niet meer tot hetzelfde huis als de Siloking-voermengwagens: Mayer Maschinenbaugesellschaft mbH in het Zuid-Duitse Tittmoning.

Samenwerking

Mayer en Kerbl werkten al samen, Mayer leverde de Happycow-koeborstels namelijk al langer aan Kerbl die ze onder de merknaam CowCleaner verkocht. Kerbl is een leverancier van allerhande toebehoren voor de hobby- en professionele veehouderij. Van duivennesten, tot paardrijlaarzen, tot dipmiddelen en zwaailampen. Het bedrijf zet jaarlijks meer dan 150 miljoen euro om en neemt ook de garanties en onderdelenleverantie over.

Aandacht voor nieuwe markten

Peter Schöttl, algemeen directeur bij Mayer Maschinenbaugesellschaft mbH, licht toe dat het bedrijf zich uisluitend wil rusten op het belangrijkste product van het bedrijf: de voertechniek. Het geval zou zijn dat de Europese markt veeleisender wordt en dat nieuwe markten op grotere afstand de nodige aandacht vragen.