Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kuhn neemt Braziliaanse Montana Indústria over

Landbouwmachinefabrikant Kuhn neemt het Braziliaanse Montana Indústria de Máquinas over. Montana is fabrikant van zelfrijdende spuitmachines. Daarnaast produceren de Brazilianen driepunts getrokken en gedragen vernevelaars voor de nationale markt.

“Montana is een perfecte aanvulling op ons assortiment”, vertelt Michel Siebert, CEO van de Kuhn Group. Volgens de vertrekkende CEO heeft Kuhn al een sterke positie op de Braziliaanse markt. Volgens Siebert brengt de overname extra kennis en expertise over gewasbescherming met zich mee. “Bovendien kunnen we onze positie op de Argentijnse markt versterken.”

Integratie biedt groeimogelijkheden

De voorzitter van Montana Indústria de Máquinas, Gilberto J. Zancopé: “Samen met Kuhn kunnen we onze dealers en klanten beter ondersteunen.” Zancopé vertelt dat de integratie van Montana in de Kuhn Group groeimogelijkheden biedt op niet alleen de Braziliaanse markt, maar markten in heel Zuid-Amerika.

Na de afronding van de overname zal Montana blijven werken met het huidige management en medewerkers. Zancopé wordt benoemd als Speciaal Adviseur van de Kuhn Group in Brazilië.