Favoriet

Bedrijfsnieuws

Nieuwe productie Trelleborg in Noord-Amerika

Trelleborg meldt dat het een nieuwe productiefaciliteit gaat openen in Spartanburg, South Carolina. Daarmee breidt de bandenfabrikant uit op de markt van landbouwbanden.

Het is de bedoeling dat er in de al bestaande gebouwen in Spartanburg premium radiaalbanden voor de landbouw in Noord Amerika geproduceerd gaan worden.

De investering die Trelleborg gaat doen bedraagt vijftig miljoen Amerikaanse dollar. Eind 2018 moet de nieuwe fabriek operationeel zijn en kunnen ongeveer 150 mensen aan het werk.

‘Noord-Amerika cruciaal’

De aanwezigheid in Noord-Amerika is volgens de fabrikant cruciaal voor de groeistrategie. De productiefaciliteit van  40.000 vierkante meter zal wereldwijd de productiecapaciteit verhogen en lokaal zorgen voor een snelle beschikbaarheid van Trelleborg banden, zowel voor eerste montage als voor de bandenhandelaars.

Maurizio Vischi, President van de Trelleborg Wheel Systems business area, zegt: “Noord-Amerika is de grootste agrarische markt in de wereld en is dus zeer aantrekkelijk voor ons. De vraag naar extra grote landbouwbanden, waarvoor Trelleborg een marktleider is, groeit in de regio Hoewel we reeds onze producten in de VS en Canada verkopen, biedt lokale productie aanzienlijk meer gunstige omstandigheden, dus verbetering van ons concurrentievermogen.”