Favoriet

Bedrijfsnieuws

Richard Markwell nieuwe voorzitter van CEMA

Richard Markwell, de managing director van Massey Ferguson in Europa, Afrika en het Midden-Oosten is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector. Dat maakt de organisatie vandaag bekend.

Markwell neemt het stokje over van Gilles Dryancour (John Deere) die het afgelopen halve decennium voorzitter was. De officiële overdracht vond plaats op 18 juni tijdens de vergadering van de CEMA in Brussel.

De nieuwe voorzitter zei over zijn verkiezing: “Het is een genoegen en een eer om in deze tijd voorzitter te zijn van de CEMA. Mijn doel is ervoor te zorgen dat onze industrie zal blijven bloeien en in staat blijft boeren over de hele wereld innovatieve oplossingen te bieden.”

De in Engeland geboren Markwell trad in 1975 in dienst bij Massey Ferguson en behaalde zijn diploma’s op universiteiten in Londen en het Franse Aix-en-Provence. Sinds 2005 is hij vice voorzitter en managing director van Massey Ferguson in Europa, Afrika en het Midden-Oosten (EAME). De CEMA voorzitter wordt verkozen voor een termijn van twee jaar en komt eenmaal in aanmerking voor een herverkiezing.