Favoriet

Bedrijfsnieuws

Kees Lokhorst nieuwe lector melkvee VHL

Kees Lokhorst is door Van Hall Larenstein gekozen als nieuwe lector Herd Management en Smart Dairy Farming.

Dat meldt de school op haar website.

Lokhorst_VHL)Lokhorst studeerde Landbouwtechniek aan Wageningen UR. Sinds 1986 heeft hij verschillende functies en rollen vervuld binnen het landbouwkundig onderzoek van Wageningen UR Livestock Research. Daar is hij momenteel werkzaam als senior onderzoeker. Lokhorst heeft een uitgebreid netwerk en is medegrondlegger van het project Smart Dairy Farming.

Als lector Herd Management en Smart Dairy Farming gaat Lokhorst zich richten op het verbeteren en ondersteunen van het dagelijks management van de melkveehouder. Anders gezegd: op het juiste moment, het juiste tijdstip en de juiste plaats aandacht geven aan een koe of kudde, zodat zij efficiënt en duurzaam kunnen produceren en gezond blijven. Rode draad in dit proces is de inzet van ICT.

De aanstelling van Lokhorst past in de ambitie van Hogeschool VHL om haar positie als vooraanstaande kennispartner te versterken. Vanuit zijn vakgebied zal Lokhorst een bijdrage leveren aan het opzetten en uitvoeren van een samenhangend praktijkonderzoeksprogramma, actualiseren en uitbreiden van relevante onderwijsprogramma’s bij Hogeschool VHL. (Foto: VHL)