Favoriet

Bedrijfsnieuws

Negatieve trend in mechanisatiesector houdt aan

De negatieve trend in de Europese mechanisatiesector blijft aanhouden. Meer dan de helft van de fabrikanten denkt in de komende zes maanden minder omzet te gaan boeken. Dat blijkt uit cijfers van CEMA.

De negatieve trend in de Europese mechanisatiesector blijft aanhouden. Meer dan de helft van de fabrikanten denkt in de komende zes maanden minder omzet te gaan boeken.  Dat blijkt uit cijfers van CEMA, de Europese brancheorganisatie voor de mechanisatiesector, die sinds 2008 maandelijks een enquête houdt onder 150 fabrikanten uit de sector in negen landen.

Afgelopen maanden zijn er in de mechanisatiesector flink wat tijdelijke medewerkers ontslagen. Nu lijkt het vaste personeel aan de beurt te zijn. Uit de enquête van de CEMA blijkt dat het aantal bedrijven dat vast personeel gaat of moet ontslaan gestegen is van 14 procent vorige maand naar 18 procent in oktober.

Het aantal bedrijven dat de huidige situatie als slecht bestempeld is in de afgelopen maand gestegen van 41 naar 49 procent. Daarentegen lijken sommige fabrikanten toch licht aan het eind van de tunnel te zien, want het percentage dat de huidige situatie zeer goed vindt is gestegen van 14 naar 17 procent.