Favoriet

Bedrijfsnieuws

Ropa opent nieuwe assemblagehal

Machinebouwer Ropa opent op 23 november een nieuwe assemblagehal met een totale oppervlakte van 2,7 hectare. De uitbreiding heeft ongeveer 30 miljoen euro gekost. De fabriek in Sittelsdorf beslaat nu zo’n 17 hectare.

Machinebouwer Ropa opent op 23 november een nieuwe assemblagehal met een totale oppervlakte van 2,7 hectare. De uitbreiding heeft ongeveer 30 miljoen euro gekost. De fabriek in Sittelsdorf beslaat nu zo’n 17 hectare en biedt werk aan 300 werknemers.

Het doel van de uitbreiding is volgens algemeen directeur van Ropa, Hermann Paintner, het verbeteren van de machines en dus het verlengen van de levensduur. Daarom is in de nieuwe fabriekshal een verfspuiterij gebouwd met een oppervlakte van 1,2 hectare. Volgens Ropa kunnen de machines daar voorzien worden van een verflaag met een dikte van 60 tot 120 micron.

De ruimte naast de verfspuiterij, met een oppervlakte van 1,5 hectare, herbergt vier assemblagelijnen. Daar worden de Maus (bietenlader), de Panther de Tiger en de Keiler aardappelrooier in elkaar gezet.