Favoriet

Algemeen

Top vijf meest gedownloade agrarische apps

AgroApps heeft de top vijf van de meest gedownloade apps van 2014 samengesteld. In het huidige jaar zijn er niet alleen veel nieuwe agrarische apps gelanceerd maar ook het aantal downloads is voor het tweede jaar op rij meer dan verdubbeld.

Ondanks de flinke opmars van de veehouderij sector in 2014, is deze sector nog niet aanwezig in de top vijf. De zevende plaats is voor de Uniform app. De top vijf is afkomstig uit de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen.

1: GPS gebied opmeten
GPS gebied opmeten is met uitstek de meest populaire app in 2014 voor de agrariër. Dankzij deze app is het mogelijk om eenvoudig verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten. Het opmeten kan op twee manieren, via een Google Earth kaart of realtime via de GPS van uw smartphone.

2: Buienalarm
Aflopen jaar net in de top vijf, nu stevig op plaats twee. Buienalarm waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw eigen of de ingestelde locatie

3: Landleven aan zee
Landleven aan Zee is de meest populaire landbouw game van het jaar 2014. Landleven aan Zee is de online boerderij game van Funplus. Het spel is speciaal opnieuw ontworpen voor de mobiel. Deze app bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij. Ga er voor zitten op een regenachtige dag.

4: Agro Weather App
Speciaal voor de agrarische sector is de OCi Agro Weather app ontwikkeld. De app geeft de informatie om te bepalen wanneer je het land het beste kan bemesten, beregenen, spuiten of kunstmest te strooien. Voor de veehouderij zijn er toepassingen in verwerkt om het welzijn van dieren te optimaliseren.  Voorbeeld hiervan is hittestress

5: BASF onkruiden
De onkruiden app is een ondersteuning om akker onkruiden en grassen die onlosmakelijk met de Nederlandse landbouw verbonden zijn, te herkennen. Per onkruid worden er afbeeldingen weergegeven in verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats.